Naujiena

Animacinių filmų režisieriaus Algirdo Selenio jubiliejinis kūrybos vakaras

  • LKS inf.
  • 2016 09 27

Rugsėjo 30 d. Lietuvos kinematografininkų sąjungoje rengiamas Sąjungos nario, animacinių filmų režisieriaus, scenaristo, dailininko Algirdo Selenio 60-mečio jubiliejinis kūrybos vakaras. Vakaro metu bus parodyti A. Selenio autoriniai darbai:

ištraukų treileris iš 2016 m. video filmo-knygos „Saulės vaduotojas“ (Premjera!) 

animaciniai filmai:

„Vilniaus mergelė“ (2000)
„Neringa“ (2001)
„Žemaičių pramotė“ (2002)
„Eglė žalčių karalienė“ (2003)
„Jūratė ir Kastytis“ (2012)

video filmas „Geriausi anekdotai“. Algirdas Selenis. Skaito autorius“ (12‘21 min.).

Kino salėje bus iškabinta Algirdo Selenio dailės ir fotografijų darbų paroda.

Renginio pradžia – 18:00 val. 

Apie autorių

Algirdas Selenis – scenaristas, animacinių filmų režisierius,  dailininkas, prodiuseris. Gimė 1956 m. rugsėjo 27 dieną. 1980 m. baigė Kauno St. Žuko Taikomosios dailės technikumą (Kauno kolegija). 1996 - 2003 m. dirbo Lietuvos kino studijoje. Nuo 2004 m. dirbo Viešojoje įstaigoje „Animacijos studija“. Debiutinis darbas kine – pirmas autorinis animacinis filmas „Arkliavagio gudrybės“ (3,5 min., 1998 m.).

A. Selenio filmografija

1998 m. – a/f “Arkliavagio gudrybė” (3,5 min.)

1999 m. – a/f “Nykšt-pykšt-tukai” (8,5 min.) (Z.Šteinio vardo premija „Kino pavasaris1999“).

2000 m. – du animaciniai klipai “ Naujametiniai sveikinimai” Baltijos televizijai.

2000 m. – a/f “ Vilniaus mergelė” (5 min.), specialus žiūri prizas „Tindirindis“, 2003 m.

2001 m. – a/f “Neringa” (5 min.), specialus žiūri prizas „Tindirindis“, 2003 m.

2002 m. – a/f “Žemaičių pramotė” (5 min.), specialus žiūri prizas „Tindirindis“, 2003 m.

2003 m. – a/f “ Eglė žalčių karalienė” (7 min.), specialus žiūri tarptautinis diplomas „Tindirindis“, 2004 m.

2004 m. – a/f pilotas “Moters gimimas” (2 min.)

2006 m. – a/f “Čigonas ir drakonas” (6,5 min.), Lietuvos kinematografininkų sąjungos prizas; diplomas „Tindirindis“, 2006 m.

2007 m. – a/f “Lietuvių mitologiniai dievai” (11 min.)

2008 m. – a/f “Lietuvių mitologinės būtybės” (6 min.)

2007 m. – eksperimentinis filmas “Magas” (5 min.), apdovanojimas “Opere Nouve- No Words” (Italija,2007 m.); diplomas „Tindirindis“, 2007 m.

2008 m. – a/f “Giesmė” (7,30 min.), „Sidabrinės gervės“ nominacija, 2008 m.

2008 m. – dokumentinis filmas „Uosto vartai“ (8,5 min.)

2008 m. – dokumentinis filmas „Žiemos sonata“ (12 min.

2010 m. – a/f  „Kaip varniukė kąst išmoko“ (1,5 min.)

2010 m. – a/f “Kramtoma guma” (34 sek.)

2011 m. – a/f “Pasaka apie narsųjį Domertą” (6 min.)

2011 m. – dokumentinis filmas „Animacinio kino pamokėlės“ (I dalis “Vievio sanatorinė mokykla” – 27 min.; II dalis – Kino centras Garsas, Panevėžys, 15 min.)

2012 m – socialinės paskirties animaciniai klipai: „Rūkymas žudo“ (27 sek.), „Nežaisk su ugnimi“ (28 sek.)

2012 m. – animacinis muzikinis klipas „Švyti maža žvaigždutė“ (2,5 min.)

2012 m. – eksperimentinis filmas „Help Me“ (2,5 min.)

2012 m. – animacinis filmas „Vištytė ir gaidžiukas“ (4,15 min.)

2012 m. – a/f  „Jūratė ir Kastytis“ (2,5 min.), Lietuvos kinematografininkų sąjungos diplomas.



Nuotraukos